Innhold som omhandler emnet «Utviklingsminister»


Historien om en handlingsplan
Dypdykk:

Historien om en handlingsplan

Endelig skal Norge få en nasjonal handlingsplan for bærekraftsmålene! Dette er en stor seier for ForUM-fellesskapet, som har bedt om en slik plan siden målene ble vedtatt i 2015. Dette er historien om en handlingsplan.

Vårt Land, 18.1.2018.:

Ønskes varmt velkommen

Vårt Land, 18.1.2018.

Et samstemt bistandsmiljø ønsker Nikolai Astrup velkommen som utviklingsminister.

- Vi gleder oss til å samarbeide med ham. Både for å bekjempe fattigdom, fremme menneskerettigheter og bidra til at vi skal nå FNs bærekraftsmål for 2030, sier daglig leder Borhild Tønnessen-Krokan i Forum for utviklinig og miljø, som representerer rundt 50 norske organisasjoner.

En regjering for bærekraftig utvikling?
Ny regjeringsplattform:

En regjering for bærekraftig utvikling?

Det er positivt at den nye regjeringen legger stor vekt på bærekraft, men ikke like klart hvordan regjeringen konkret vil legge opp arbeidet for å nå FNs bærekraftsmål, mener Forum for utvikling og miljø.

Full mobilisering for ny utviklingsminister
Regjeringsforhandlingene:

Full mobilisering for ny utviklingsminister

Over 50 organisasjoner trosset Oslo-kulda for å gi Venstre-leder klar beskjed på vei til videre regjeringsforhandlinger på Jeløya: En ny regjering må ha en egen utviklingsminister. Trine Skei Grande er enig.

Ønsker egen utviklingsminister
Minister for utvikling:

Ønsker egen utviklingsminister

Regjeringen kunngjorde i dag at Ine Marie Eriksen Søreide blir ny utenriksminister. De siste fire årene har utviklingspolitikken havnet i skyggen av utenrikspolitikken, og kravet om en egen utviklingsminister kommer nå fra stadig flere hold.