HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
Ny rapport fra ForUM:

Den norske modellen fungerer

I en ny rapport fra Forum for utvikling og miljø beskriver byråkrater og politikere hvordan de opplever politisk påvirkning fra sivilsamfunnet knyttet til internasjonale prosesser. Tillit er nøkkelordet.

Pressemelding:

Sivilsamfunn krever at regjeringen styrker klimaloven

Regjeringen har sendt en oppdatering av klimaloven til høring 28. februar. Flere organisasjoner i sivilsamfunnet har sendt inn høringssvar som krever at regjeringen styrker klimamålet og klimaloven ytterligere. Selv om forskjellige aktører løfter ulike temaer, er det noen felles temaer og krav som nevnes i innspillene fra medlemmer i Forum for utvikling og miljø.

Menneskerettigheter:

ForUM støtter Fosen-aksjonistenes sak og rett til å protestere

Over 500 dager har gått siden Høyesterett konkluderte med at vindkraftverkene på Storheia og i Roan på Fosen i Trøndelag krenker samenes menneskerettigheter, samt at konsesjonen er ugyldig og vindturbinene står ulovlig. ForUM støtter aksjonistenes rett til å protestere og mener regjeringen må komme med avbøtende tiltak snarest, til en omforent løsning er på plass.


BildeHer kan du lese om internasjonale prosesser

FacebookTwitter

Instagram