- Min hjertesak er global økonomisk rettferdighet

Thea Sofie Rusten Grastveit er politisk rådgiver i Debt Justice Norge (tidligere SLUG - Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk).

- Min hjertesak er global økonomisk rettferdighet

Thea Sofie Rusten Grastveit fra Debt Justice Norge har mange gode minner fra aktivistlivet, og mener avkobling er det mest undervurderte godet i dagens samfunn.

Hvilket tema jobber du med?

Jeg jobber med nasjonale og internasjonale politiske prosesser der det kan utvikles mer velfungerende systemer for å forebygge og løse statlige gjeldskriser.

Hva er din hjertesak og hvorfor?

Min hjertesak er global økonomisk rettferdighet der verdens ressurser er fordelt på en jevnere måte mellom og innad i land og mellom ulike regioner i verden, sånn at alle mennesker kan leve de gode livene de ønsker seg i velfungerende og stabile samfunn.

Hvem er forbildet ditt og hvorfor?

Hmm, godt spørsmål - tror nesten det må være min kjære farmor/pseudomamma som dessverre ikke lever lenger - hun var et fantastisk varmt og omsorgsfullt menneske, veldig smart og også morsom.

Hva er det beste minnet du har fra å være aktivist?

Mange! Men det må kanskje være da vi fikk med oss en enstemmig finanskomité på å bestille et bedre system for å sikre ansvarlighet i investeringer i statsgjeld gjennom Oljefondet. Eller mang en aksjon eller øl med gode aktivistkollegaer og venner.

Hvordan holder du deg oppdatert?

Det er umulig å ikke holde seg oppdatert gjennom jobben på daglig basis - klarer så vidt å komme gjennom alle de faglige oppdateringene som renner inn i mailboksen daglig.

Hva gjør du for å koble av? Har du noen tips til avkobling for travle aktivister?

Avkobling er det mest undervurderte godet i dagens samfunn! Syns man bør legge inn så mye man kan av hygge og avslapning og fylle livet med mange stunder der du bare gjør det du har mest lyst til og det du koser deg mest med. Jeg er så ukul at det beste jeg vet er å lese interiørmagasin og spise kanelbolle på café alene mens jeg ser på mennesker som rusler forbi, da kobler jeg av.


Relevante emner


Aktivisten

En aktivist er en person som brenner for en sak og som aktivt jobber for å påvirke endring. Aktivister står opp for det de tror på, og spiller en viktig rolle i å gjøre verden til et bedre sted. I ForUM-nettverket finnes mange aktivister, og i denne spalten møter du noen av disse ildsjelene.