HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
Statsbudsjett 2024:

- Skammelig at bistandsmålet ryker

Budsjettenigheten mellom regjeringspartiene og SV viser at bistandsmålet ikke vil bli nådd i 2024. - Bistandsprosenten ligger altså ikke fast, sier Kathrine Sund-Henriksen, generalsekretær i Forum for utvikling og miljø.

Intervju:

Kunstneren og aktivisten

Hva har egentlig kunstneren Maja Lunde og aktivisten Naja Møretrø til felles? Og hva skiller dem?  Les Naja sitt intervju med Maja her!

Natur:

Åpner for gruvedrift på havbunnen

Regjeringen har sammen med Høyre og Frp blitt enige om å åpne for gruvedrift på havbunnen. - En samlet miljøbevegelse har ropt varsko lenge. Det er trist at regjeringen nå faktisk åpner for det potensielt største naturinngrepet noensinne, sier Ingrid Rostad, seniorrådgiver i Forum for utvikling og miljø.

COP28:

Klimatoppmøtet i Dubai: Hvordan kan Norge bidra?

Verden er milevis unna målene for klimakutt dette tiåret, og ekstremvær og ødeleggende klimahendelser blir stadig mer vanlig. Under FNs 28. klimatoppmøte (COP28) i Dubai skal lands mål om utslippskutt vurderes, og regjeringer diskutere hvordan de kan begrense og forbedre framtidige klimaendringer. Hvordan kan Norge spille en konstruktiv rolle?