Seminarrekke: Tar Norge nok samfunnsansvar?

Forum for utvikling og miljø setter denne høsten søkelys på norske investeringer i en sårbar verden. Vi arrangerer åtte frokostseminar og et CSR-verksted der vi spør om Norge tar nok samfunnsansvar.

I løpet av høsten vil ForUM i samarbeid med flere av våre medlemsorganisasjoner stå i spissen for å arrangere en rekke frokostmøter som tar for seg næringslivets samfunnsansvar med et hovedfokus på norske aktører og interesser. Det hele munner ut i et større seminar i forkant av UDs internasjonale konferanse om bedriftenes samfunnsansvar i november. Høstens første møte vil ta for seg norske interesser i sårbare land som Burma, og hvilke krav man kan stille til bedrifter som nå ønsker å handle med og investere i landet.

Norsk næringsliv er i ferd med å bli en viktig aktør på den globale scene. Ikke minst investerer de store statsdominerte selskapene mer og mer i fattige samfunn, ofte i noen av verdens mest sårbare stater. Det norske oljefondet (SPU) er nå verdens nest største investeringsfond med en fot innenfor de fleste større børsnoterte selskap med virksomhet over hele verden.

I god norsk tradisjon har Norge påtatt seg en lederrolle for å få på plass bedre styringsregler for hvordan internasjonal kapital oppfører seg, både i Norge og internasjonalt. Likevel stiller mange spørsmål om hvorvidt stat og næringsliv i Norge virkelig er villig til å ta de nødvendige virkemidler i bruk og gå foran med et godt eksempel. Hvordan fungerer norske investeringer i forhold til menneskerettigheter, miljø, korrupsjon og skatteforhold verden rundt?

Denne høsten inviterer ForUM, sammen med sine medlemsorganisasjoner og andre aktører til en serie frokostmøter om disse temaene. Denne serien avsluttes med en halvdagskonferanse som vorspiel til Utenriksdepartementets store CSR-konferanse i Oslo i november.

For oversikt over høstens frokostseminar se vedlegg eller gå inn her og husk å meld deg på til forumfor@forumfor.no