ForUM søker ny daglig leder

ForUMs nåværende daglig leder skal gå over i ny stilling som rådgiver for bistand og utviklingspolitikk i ForUM. For å lede ForUM i arbeidet med å utvikle og fremme gode løsningsforslag på noen av vår tids største globale utfordringer søker vi derfor etter ny daglig leder.

Forum for utvikling og miljø (ForUM) ble opprettet i 1993, og er en nettverksorganisasjon og politisk tankesmie for 55 norske frivillige organisasjoner som arbeider med utviklings-, miljø-, freds- og menneskerettighetsspørsmål.

ForUM legger til rette for og driver politisk påvirkningsarbeid innen aktuelle nasjonale og internasjonale spørsmål som klimaendringer, internasjonal handel og finans, våpenhandel, økonomisk globalisering, bedrifters samfunnsansvar, bistand og menneskelig sikkerhet.

 

Vår daglige leder går over i ny jobb som rådgiver i ForUM. For å lede ForUM i arbeidet med å utvikle og fremme gode løsningsforslag på noen av vår tids største globale utfordringer søker vi:

Daglig leder

Framtidens verden skapes i skjæringsflaten mellom nasjonal politikk og internasjonale prosesser. ForUM har en sentral rolle som tankesmie og nettverksorganisasjon for å utvikle politikk og forene et bredt spekter av norske organisasjoners posisjoner i viktige nasjonale og internasjonale prosesser.

Vi ønsker derfor en tydelig og strukturert leder som skal:

·         Styrke ForUMs rolle som tankesmie og arena for politikkutvikling.   

·         Videreutvikle ForUM som møteplass for norske frivillige organisasjoner, og koordinere felles politikkutvikling og påvirkning i retning av en bærekraftig utvikling og en solidarisk utenrikspolitikk.

·         Representere ForUM utad, overfor myndigheter, politikere, internasjonale partnere og presse.

·          Lede ForUMs sekretariat, og ha et overordnet ansvar for den økonomiske, administrative og informasjonsmessige driften.

·         Ha redaktøransvar for alle ForUMs utgivelser:

·         Være sekretær for ForUMs styre, og forberede styrets beslutningsgrunnlag.

Det er derfor viktig at du har anlegg for strategisk arbeid, er strukturert, har gode samarbeidsegenskaper, skaper gode relasjoner, er visjonær, og har et ekte engasjement for både miljø og utvikling.   Du må ha kjennskap til relevante aktører innen forvaltning, det sivile samfunn, næringsliv og akademia i både Norge og internasjonalt.  Du må ha mot til fremme ForUMs standpunkter selv om det noen ganger kan være i strid med flertallets oppfatning, og du må ha et ønske om å gjøre ForUM synligere.

Du må kunne vise til erfaring fra ledelse i frivillig sektor. Du er kjent for å vare ryddig i din lederstil, du er god på prosessledelse og har minimum 3- årig høgskole innen relevante fag.  Det er ønskelig med erfaring fra prosjektarbeid og prosjektledelse. Du har kunnskap og erfaring fra personalarbeid. Du har god kjennskap til politisk relatert arbeid og er anerkjent innen flere miljøer.

Vi tilbyr en faglig utfordrende jobb i et spennende miljø. Lønn etter avtale.


Vi oppfordrer personer med minoritetsbakgrunn til å søke.

Spørsmål om stillingen stiller du til Henning Sohlman Lund i Din Utvikling AS på tlf 909 56 554, eller til styreleder i ForUM Andrew Kroglund på 951 39 725.

Søknad og CV sendes til henning@dinutvikling.no innen 13. juni 2011.

 

Se også vedlegg for om arbeidet til ForUM (Årsmelding 2010 kommer innen 3. juni).