Finanskrisen - et momentum for finansiering for utvikling!

FN forhandler nå om slutt-tekst fra oppfølgingskonferansen om finansiering for utvikling (FFD) som holdes i Doha i november.

Slik terrorangrepet på World Trade Center preget FFD-toppmøtet i Monterrey i 2002, vil finanskrisen prege Doha-konferansen. Dette momentumet bør brukes til å fremme regulering av finansmarkedene, og for alvor ta tak i spørsmål om kapitalflukt og skatteunngåelse, samt bedrifters samfunnsansvar.

Mange hindre
Da verdens ledere møttes i Monterrey i Mexico ble de enige om en rekke områder hvor det måtte gjøres en innsats skulle man ha sjansen til å nå tusenårsmålene. Nå, seks år senere er det fremdeles et udekket behov for finansiering  for å oppnå disse målene, og det ligger fortsatt mange hindre for utvikling i internasjonale strukturer.

ForUMs innspill
I anledning oppfølgingskonferansen i Doha om FFD har mange av ForUMs medlemmer samarbeidet og utviklet felles politiske krav til hva denne konferansen må levere. Dette dokumentet finnes vedlagt som PDF-fil. Fram mot oppfølgingskonferansen forhandles det nå i oktober om teksten som skal være sluttdokumentet fra Doha-konferansen. Det fremlagte forslaget som det forhandles om finnes her http://www.un.org/esa/ffd/doha/draftoutcome/index.htm. ForUM har foreslått en rekke endringer i dette sluttdokumentet, se vedlagte PDF-fil. 

Norge har tilretteleggeransvar sammen med Egypt. UDs spesialutsending Johan Løvald, tidligere ambassadør ved FN-delegasjonen i New York

Kontakt: Ane Schjolden i ForUM-sekretariatet eller David Hansen i Strømmestiftelsen.

Relevante linker:
http://www.un.org/esa/ffd/ http://www.un.org/esa/ffd/doha/hearings/civilsociety/KeyRecommendations.pdf
http://www.un.org/esa/ffd/doha/hearings/civilsociety/Benchmarks.pdf
http://www.un.org/esa/ffd/doha/hearings/civilsociety/Trade-Finance_submission.pdf