Innspill: Bærekraftsmålene

Innspill: Bærekraftsmålene

Norge er i den første gruppen land som skal høres i FN i juli om hvordan de vil implementere bærekraftsmålene og Agenda 2030. Derfor jobber ForUM i disse dager med felles innspill fra medlemmene.

- Det er viktig at Norge tar rapporteringen og implementeringen av bærekraftsmålene på alvor og setter et godt eksempel til etterfølgelse for resten av verden, sier Borghild Tønnessen-Krokan i ForUM. 

FN har vedtatt 17 bærekraftsmål (SDGs) for hvordan man skaI utrydde fattigdom innen 2030 og samtidig ta vare på naturen.  Sammen med "Finansiering for utvikling" (FfD) - en plan for hvordan denne utviklingen skal finansieres, utgjør bærekraftsmålene "Agenda 2030" som skal sikre oss en bedre verden innen 2030. 

- Norske myndigheter har enda ikke helt bestemt hvilke konkrete konsekvenser implementeringen av målene skal få for norsk politikk hjemme og ute, men dette er noe det jobbes med i departementene nå. Derfor er det så viktig at alle involverte nå spiller inn hva Norge bør gjøre for å nå bærekraftsmålene, både hjemme og ute, sier Tønnessen-Krokan.

Norad inviterer på vegne av Utenriksdepartementet (UD) det sivile samfunnet, som frivillige organisasjoner, næringsliv og akademia, til å komme med innspill i en tidlig fase av prosessen til Norges rapport til FN om oppfølging av Agenda 2030 og bærekraftsmålene på det utenriks- og utviklingspolitiske feltet. Se norad.no for mer informasjon.

Det vil også bli avholdt et konsultasjonsmøte mellom departementene og sivilsamfunnet før den endelige rapporten sendes til FN i juni. 

Les mer om Agenda 2030 på Norads temasider

Norge skal høres på Høynivåpanelmøtet i FN i juli. Les mer i denne lenken (FNs sider).