Se Skattetriksing på 1-2-3

Se Skattetriksing på 1-2-3

Det er mange måter å trikse med skatten på, men det har store konsekvenser for finansiering av bærekraftsmålene og tilliten til skattesystemet. Se opptak fra spennende samtale om skatteparadiser.

Skatteparadiser har eksistert i nesten 100 år, men verdenssamfunnet har fremdeles ikke klart å bli enige om at man faktisk må gjøre noe med ordningen som tapper land, både rike og fattige, for milliarder av dollar hvert eneste år. Det kan derimot endre seg nå. Med afrikanske land i spissen jobbes det for å få på plass en skattekonvensjon i FN som kan tette hullene som gjør det mulig for selskaper og rike mennesker å flykte fra både ansvar og skatt. Men hvordan fungerer disse hullene? Og kan en skattekonvensjon i FN sette en stopper for skattetriksing?

Mandag 14. august intervjuet Anne Sofie Lid Bergvall, økonomijournalist i Aftenposten, Andreas Økland, postdoktor ved NMBU i økonomi ved SKATTEFORSK Senter for skatte- og adferdsforskning, om nettopp dette.

Skattetriksing 1 2 3 Andreas Økland Anne Sofie Lid Bergvall

Samtalen var arrangert av Forum for utvikling og miljø (ForUM), KFUK-KFUM Global, Attac, Kirkens Nødhjelp, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Tax Justice Norge og Spire. Den fant sted under Arendalsuka.

Se opptaket her: