Grønn økonomi på veien til Rio+20

- Hva er grønn økonomi? Og hva betyr en slik økonomi for Norge i et globalt perspektiv? Er grønn økonomi og økologisk økonomi det samme? Dette er viktige spørsmål i prosessen fram mot Rio+20, FNs toppmøte om bærekraftig utvikling, sier daglig leder Andrew Preston. Han inviterer til kafédialog om grønn økonomi den 25. januar.

20 år etter FN-konferansen om bærekraftig utvikling i Rio de Janeiro i 1992 møtes verdens ledere igjen i juni i Rio for å diskutere veien videre. Hovedtemaet på dette Rio+20-møtet er grønn økonomi sett i sammenheng med fattigdomsbekjempelse og bærekraftig utvikling.

- Det finnes mange ubesvarte spørsmål om dette spennende teamet i en verden som er preget av både miljø-, finans- og økonomikrise, sier Preston.

ForUM starter debatten fram mot Rio-toppmøtet med en åpen kafédialog den 25. januar på Kunstnernes hus i Oslo.

- Vi inviterer alle interesserte til et halvdagsseminar der tanken er at vi legger kloke hoder sammen og utvikler politikken videre på dette feltet. Konseptet er at alle deltar i en dynamisk dialog der vi diskuterer hva begrepet grønn økonomi inneholder - eller må inneholde - med praktiske virkninger og konsekvenser for næringslivet.

Kafédialogen er åpen for alle interesserte.

- Vi ønsker deltakelse fra representanter fra næringslivet, forskning, sivilsamfunn, det offentlige og politiske miljøer. Vi vil starte en åpen offentlig samtale om en såkalt ny økonomi der alle deltar. Vi ønsker en prosess som har politiske konsekvenser, en prosess som kan lede samfunnet inn mot en bærekraftig utvikling der redskapet er en grønn og inkluderende økonomi, sier Preston.

I tillegg til å bedre problemforståelsen rundt temaet ny, grønn økonomi ønsker ForUM med dette seminaret å komme fram til forslag til konkrete handlinger som svarer til de lokale og globale utfordringene vi står ovenfor i dag.

- I kafedialogen vil vi se på koblinger mellom teori og praksis, og fokusere på muligheter og løsninger. Vi håper mange fra ulike miljøer tar turen og bidrar i diskusjonene fram mot Rio-konferansen i juni, avslutter Preston.

Gå inn her for hele programmet og påmelding til kafédialogen den 25. januar.