Brev til Nærings- og Handelsdepartementet

ForUM etterspør informasjon om oppfølgning av Eierskapsmeldingen

ForUM ønsker informasjon om hvordan Eierskapsavdelingen i Nærings- og Handelsdepartementet (NHD) vil følge opp politiske forvetningene om at statlig eide selskaper skal ta samfunnsansvar i Eierskapsmeldingen Meld. St. 13 (2010-2011) “Aktivt eierskap”, som ble lansert 01.04.2011

ForUM sendte i midten av september et brev til Eierskapsavdelingen i NHD hvor vi ber om et møte for å få informasjon om hvordan dette er fulgt opp så lang og hva som er planlagt fulgt opp fremover, og for å formilde innspill til Eierskapsavdelingen.

Noen av de forventingene vi ønsker informasjon om  er:

Statseide selskaper skal utvikle vesentlige maleindikatorer knyttet til samfunnsansvar basert på dialog med viktige interessenter (s.56 og s. 60)

• Det tas initiativ til at det avholdes årlige interessentmøter mellom eierdepartementene og de frivillige organisasjonene for a å belyse ulike problemstillinger, og for a øke kunnskapen om selskapene og de utfordringene de står overfor (s. 60)

• NHDs rolle som et kompetanse- og ressursmiljø for den statlige eierskapsutøvelsen styrkes, med bl.a økt kapasitet ift en strategisk oppfølging av selskapene og deres samfunnsansvar (s72)

• Eierskapsavdelingen skal ha en rådgivende og koordinerende rolle inn mot andre eierdepartementer når det gjelder oppfølgingen av forventninger til samfunnsansvar (s. 62)