Kalender

14.aug2017

Velkommen til rapportlansering og debatt: Et oljefond for en ny tid

Clarion Hotel Tyholmen
Arendal

12:00 - 14:00

Arrangør: Redd Barna, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Amnesty International Norge, Framtiden i våre hender, Forum for Utvikling og Miljø, Handel og Kontor, Foreningen for Internasjonale Vannstudier, Regnskogsfondet, Attac, Changemaker, Støttekomiteen for Vest-Sahara, Latin-Amerikagruppene, SLUG - Nettverk for ansvarlig gjeldspolitikk, Fellesrådet for Afrika

Oljefondets markedsverdi er i dag på over 8000 milliarder kroner, og er dermed verdens største statlige investeringsfond. Samtidig trer klimaendringer, økonomisk ulikhet, gjeldskriser, krig og konflikt dagens og fremtidens generasjoner. Er norske politikere sitt ansvar bevisst?

Les mer
14.aug2017

Universell helsetilgang – tar Norge nok ansvar?

Thon Hotel Smalsund 1.etasje
Arendal

14:30 - 16:00

Arrangør: Forum for utvikling og miljø, Redd Barna, Sex og Politikk, Fokuskvinner (Forum for kvinner og utviklingspørsmål)

Universell tilgang til helsetjenester er essensielt for å styrke seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) og oppnåelse av FNs bærekraftsmål. Er Norge den pådriveren de burde være for å sikre gode, primære helsetjenester for alle, også de mest marginaliserte?

Les mer
15.aug2017

Den store utviklingsdebatten

Arendal kino
Arendal

17:30 - 19:30

Arrangør: Utviklingsfondet, Redd Barna, Røde Kors, Flyktninghjelpen, Fokus, Kirkens Nødhjelp, ForUM, Care Norge, Norsk Folkehjelp, Norges Vel, Atlas-Alliansen, WWF, Plan Norge, UNICEF, Regnskogfondet, ADRA, Digni, Caritas Norge, SOS Barnebyer, SAIH, JOIN, Strømmestiftelsen, Himalpartner, Normisjon, Misjonsalliansen, Forut, LHL International, FN-sambandet, Afghanistankomiteen

Norge bruker over 30 milliarder årlig på bistand og utvikling, og står for over 3 prosent av den globale bistanden. I løpet av 2016 og 2017 har det vært et historisk momentum i norsk utviklingspolitikk, hvor stortinget har enes om formål, prioriteringer og størrelsen på bistandsbudsjettet.

Før valget spør vi: Er norsk utviklingspolitikk ferdigstøpt, eller er det fortsatt floker som må løses? Tar vi tak i de største utfordringene for fattigdomsbekjempelse, eller er vi på vei til å føre en politikk som gagner oss selv mer enn verden?

Program:

Ti minutters innledninger fra:

Kisilu Musya : Kenyansk småbonde som kjemper mot klimaendringene. Han er hovedpersonen i filmen « Thank you for the rain » som nylig har hatt premiere i Danmark, USA og Storbritannia. 

Muzoon Almellahan : 17 år gammel syrisk flyktning som blir beskrevet som «Syrias Malala». Hun er bosatt i London og har engasjert seg sterkt i kampen for jenters utdanning og imot barneekteskap. 

Paneldebatt med: 

Høyre : Statssekretær Tone Skogen Sosialistisk Venstreparti : Snorre Valen Senterpartiet : Liv Signe Navarsete Kristelig Folkeparti : Hilde Frafjord Johnson Miljøpartiet de Grønne : Eivind Trædal Arbeiderpartiet:  Anniken Huitfeldt

Ordstyrer:  TBA

Debatten er et samarbeidsarrangement blant de største organisasjonene som jobber med bistand og nødhjelp:

Røde Kors, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Norsk Folkehjelp, Utviklingsfondet, CARE Norge, Caritas Norge, Norges Vel, Atlas-Alliansen, Forum for utvikling og miljø, Regnskogfondet, Digni, Normisjon, SOS Barnebyer, Misjonsalliansen, Strømmestiftelsen, SAIH, Forut, WWF, Fokus, Himalpartner, LHL Internasjonal, JOIN, FN-sambandet, ADRA, UNICEF og Plan Norge

Kontaktperson:

Siri O. Kvalø, Utviklingsfondet, 41260039, siri@utviklingsfondet.no

Les mer
18.aug2017

AVLYST: Speed date en ekspert

Cafe Lindveske hus
Arendal

11:00 - 12:30

Arrangør: CICERO Senter for klimaforskning, Fafo, ForUM for utvikling og miljø, FN -sambandet

Hvordan redder vi verden innen 2030? Spør en ekspert!

Les mer
18.aug2017

Går verden til helvete?

Arendal kultur- og rådhus
Arendal

13:00 - 14:00

Arrangør: Verdens Beste Nyheter v/SAIH, Spire, Changemaker, ForUM, Arendalsuka Ung

Undersøkelser viser at mange ungdom i dag ser mørkt på fremtiden. Bare en av fem i alderen 18-29 år tror verden er et bedre sted å leve om ti år. Hele 37 prosent av de spurte tror verden er et dårligere sted i 2027. Men står det så ille til med verden i dag? Og er det noe vi kan gjøre selv for å redde verden litt?

Les mer