• Hjemmeside

    Norge som investor

  • Hjemmeside

    FNs bærekraftsmål

-Korttenkte bistandskutt

Kort tid etter at regjeringen ga sin varme tilslutning til FNs nye bærekraftsmål foreslår den drastiske kutt i det langsiktige arbeidet for å nå målene. 160 organisasjoner protesterte utenfor Stortinget i dag.

Dette bør Norge gjøre i Paris

Et gjennomarbeidet dokument, med korte og presise anbefalinger om hva Norge burde kjempe for på klimatoppmøtet i Paris har blitt oversendt til Klima- og milijløminister Tine Sundtoft fra ForUM.

Doblet norsk eksport til Saudi-Arabia

Norge doblet eksporten av militærutstyr til Saudi-Arabia i fjor, viser nye tall. Samtidig kritiserte regjeringen Saudi-Arabia, som denne uken bombet et sykehus i Jemen. -Denne norske eksporten gjør neppe verden tryggere, sier Forum for utvikling og miljø, som ber utenriksministeren om en forklaring. 

Klimakamp i alle kanaler!

Det er et ekstremt rikt mangfold av klimarelaterte møter, seminarer, aksjoner med mere i oppkjøringen til Klimakonvensjonens toppmøte i Paris i desember.  ForUM gjør et tappert forsøk på å opprettholde en oppdatert liste over aktiviteter som finner sted i Osloområdet, og i Paris før og under COP-en.   Lista vil bli oppdatert kontinuerlig, så lenge vi blir tipset om planlagte aktiviteter.  Så bare send informasjon til arvid@forumfor.no

Jeg f\vil også forsøke å gi den siste offisielle informasjon angående de planlagte demonstrasjoner i Paris.

Klimamøtet ADP 2.11 avsluttet med ny og forbedret forhandlingstekst

Fredag kveld ble det siste forhandlingsmøtet før COP21, avsluttet i Bonn.  Fem forhandlingsdager og mengder av forberedelser ga skuffende lite resultater, men nå har vi i det minste et felles utgangspunkt, et utkast til en ny avtale, som alle er enige om å jobbe videre med i Paris.  Og før Paris.

Flere nyheter

Kalender