HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
Høringssvar:

Mineralvirksomhet på kontinentalsokkelen

Interessen for utvinning av mineral fra havbunn er raskt voksende både i Norge og internasjonalt, og Forum er enig i at det er viktig med et oppdatert regelverk. Vi mener dog at lovforslaget som nå er på høring ikke er tilstrekkelig til å hindre alvorlige miljøødeleggelser som følgje av å åpne opp for gruvedrift på havbunn.

Rapportlansering på Arendalsuka:

Oljefondets fremtid

Oljefondet kan og bør legge bærekraftig utvikling til grunn for sine investeringer. Det er bra både for fremtidig avkastning og verdens fremtid, i følge ny rapport.

Nyhet:

Forum på Arendalsuka

Også i år er Forum for utvikling og miljø representert på flere arrangementer. Oljefondet, helse, bærekraftsmål og ungdom er noe av det vi skal sette fokus på under uka.

HLPF-toppmøte starter i dag:

Ny rapport om hvordan Norge kan nå FNs bærekraftsmål

Hvordan løfte en milliard mennesker ut av fattigdom uten å ødelegge jorda? Det er temaet for FN-toppmøtet om bærekraftsmålene som starter i New York i dag. En raskere omstilling trengs dersom Norge og andre land skal klare å nå de ambisiøse målene, viser vår nye rapport overrakt til regjeringen.

Foto: DextersLab/FlickrCC
High Level Political Forum 2017:

Alt bra her - send mer penger

Her på FNs toppmøte om bærekraftsmålene i New York er det god stemning blant delegatene. Men de har fått for lite penger med seg hjemmefra. Vi når ikke bærekraftsmålene uten endringer i det internasjonale finanssystemet.

High Level Political Forum 2017:

Toppmøte to år inn i FNs bærekraftsagenda

Mandag 10. juli sparket FN i gang det andre høynivåmøte om bærekraftig utvikling. Beskjeden fra António Guterres, FNs nye generalsekretær, er at vi nærmer oss, men mye gjenstår.

Flere nyheter

Kalender