• Hjemmeside

    Norge som investor

  • Hjemmeside

    FNs nye utviklingsmål

ForUM inviterer til årsmøtedebatt

ForUM inviterer til årsmøtedebatt førstkommende torsdag: Hvordan kan næringslivet best bidra til bærekraftig utvikling de neste 15 årene? Statssekretær Morten Høglund deltar sammen med KLP og ungdomspolitikere.

Foto: Control Arms/Flickr

Våpenhandelsavtalen må redusere lidelser

- Våpenhandelsavtalen må bidra til å redusere lidelser, sier ForUMs Borghild Tønnessen-Krokan som skal til Wien der statspartene neste uke diskuterer hvordan den nye FN-traktaten skal virke. I dag sendte ForUM brev til utenriksministeren om dette.

Hvordan nå FNs nye bærekraftsmål?

I år skal verdens ledere beslutte hvordan de skal bekjempe fattigdom og klimaendringer de neste 15 årene. Men hvordan skal de måles og finansieres? – Næringslivet bidrar, men det må stilles strengere krav, sa ForUMs Kristina Fröberg som talte under de norskledede forhandlingene i FN i New York i går om Finansiering for utvikling.

- Ikke selg våpen til undertrykkerne

Stortinget må be Regjeringen stanse eksporten av våpen og militærmateriell til undertrykkende regimer som Saudi-Arabia, sa Borghild Tønnessen-Krokan i ForUM da 27 organisasjoner la ned roser for ofrene, før våpeneksportdebatten på Stortinget.

Flere nyheter