• Hjemmeside

    Norge som investor

  • Hjemmeside

    FNs nye utviklingsmål

Foto: Control Arms/Flickr

Våpenhandelskontroll viktigere enn noensinne

Våpenhandelsavtalen trer i kraft i en tid preget av farlige konflikter og uro. Sterk implementering er essensielt, understreker ForUM og Kristelig Fredsplattform i et brev til utenriksministeren før møter i Geneve neste uke. 

Pengestrid på overtid om framtid

I dag startet FN-forhandlingene om de nye bærekraftsmålene for å utrydde fattigdom innen 2030 og ta vare på miljøet. Samtidig går norskledede forhandlinger om hvordan målene skal finansieres på overtid. Striden står bl.a om et globalt skatteorgan som ForUM støtter. 

Foto: Epsos.de / Flickr CC

Jubler for finansiell åpenhet

-Meget gledelig, sier ForUM etter at et enstemmig Storting i går kveld vedtok å styrke finansiell åpenhet gjennom å pålegge norske selskaper som driver med petroleumsvirksomhet, gruvedrift og skogdrift å rapportere fra skatteparadiser.

Stor klima-aktivitet i sommer og utover høsten

Selv om klimaforhandlingene i regi av UNFCCC formelt sett ikke trer sammen igjen før 31.8, vil det være en hektisk aktivitet både på politisk nivå og i det sivile samfunn, i sommer og utover høsten, for å få til en klimaavtale i Paris i desember. 

Forhandlinger om bærekraftsmål mandag

Om 100 dager skal verdens ledere forplikte seg til en plan for å utrydde fattigdom innen 2030. Neste uke fortsetter FN-forhandlingene om disse nye bærekraftsmålene. ForUM, som er tilstede i New York, har sendt innspill til den norske delegasjonen og møtte den forrige uke. 

Flere nyheter