Bilde: http://www.flickr.com/photos/eorphotography/7495283610/
Foto: Flickr/Sarah Myers

Våpenhandelsavtalen kan snart tre i kraft

45 ratifiseringer og 118 signaturer. Nå mangler det bare fem land før verdens første våpenhandelsavtale endelig blir gjeldende.

Les mer29. aug

Bilde: Mot taktskifte innen global handel
Foto: Epsos.de/CC_Flickr

Mot taktskifte innen global handel

Regjeringen har varslet et taktskifte i arbeidet med å fremme global handel. På vegne av et bredt utvalg av norske miljø-, utviklings- og fredsorganisasjoner har ForUM gitt sitt innspill til den kommende stortingsmeldingen.

Les mer2. sep

Bilde: UN Headquarters - New York
Foto: USAID/Flickr

100 lands forslag til nye utviklingsmål

Forslagene fra sommerens møte om FNs nye utviklingsmål byr på mye positivt for organisasjonene – men også alvorlige mangler som risikerer å undergrave de endelige målene.

Les mer20. aug

Bilde: http://www.flickr.com/photos/sosialistiskungdom/4560583670/in/photostream/
Foto: Flickr/SU

Kom igjen, Mæland!

Hvis ikke statens egne selskaper etterlever norske forpliktelser for å fremme et ansvarlig næringsliv, hvem skal da gjøre det?

Les mer25. juni

Bilde: Rettferdighets-prinsippet ikke nevnt
Foto: ForUM/Arvid Solheim

Rettferdighets-prinsippet ikke nevnt

- Mye bra kom ut av FNs høynivåmøte for miljøspørsmål i forrige uke, men de store landene dominerte som vanlig, og rettferdig fordeling ble ikke nevnt, rapporterer Arvid Solheim fra Nairobi.

Les mer3. juli

Bilde: http://www.flickr.com/photos/julien_harneis/3095222885/
Foto: Flickr-Julien Harneis

Mål om ulikhet, klima og fred henger i en tynn tråd

For første gang ble forhandlingsmøtet om FNs nye utviklingsmål lukket for deltakelse fra sivilsamfunn. - Situasjonen har blitt mer spent. Det ble en het debatt om klima, ulikhet, fred og godt styresett, sier Kristina Fröberg, som fulgte møtet i New York.

Les mer25. juni

Flere saker

Dette er ForUM

ForUM er et nettverk av over 50 frivillige norske miljø-, utviklings- og fredsorganisasjoner. Sammen utvikler og fremmer vi politiske løsningsforslag på disse hovedområdene: