HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
Dypdykk:

Må ha sterkere naturavtale

Arter forsvinner 100-1000 ganger raskere enn det som er naturlig. FNs naturtoppmøte som nylig ble avsluttet i Egypt er det siste før en ny avtale skal vedtas i 2020. Avtalen må styrkes betraktelig for å stanse tap av natur, forteller WWFs Sverre Lundemo som representerte ForUM i Egypt.

COP24:

Én uke til å forandre kursen mot 2030

-Noen fremskritt er gjort på viktige områder. Men det ble ikke enighet om å ønske IPCCs spesialrapport velkommen. Denne uken kommer statsråder til Polen for å løse politiske motsetninger og sette ny kurs, skriver ForUMs representant etter halvgått løp i klimaforhandlingene.

Klimaforhandlingene:

Veien videre fra Paris

Det er tre år siden Paris-avtalen ble fremforhandlet i en stemning av eufori. Denne uken åpnet det polske presidentskapet klimatoppmøtet i Katowice (COP24) med et mer nedtonet budskap. Men det er nå Paris-avtalen skal realiseres og vi har ingen tid å miste, skriver Aron Halfen som representerer Forum for utvikling og miljø i Polen.

FNs biomangfoldkonvensjon:

FNs naturtoppmøte oppsummert

Forrige uke ble FNs naturtoppmøte avsluttet. Kan verdens land bremse tapet av naturmangfold? Og er det noe man som enkeltmennesker kan gjøre? Vi tok en prat med Kamilla Berggrav fra Regnskogfondet, som var til stede i Egypt.

Samstemthet:

Frykter en ufullstendig reform

Det er viktig at regjeringens satsing på samstemthet ikke ender opp i en ufullstendig reform, mener Forum for utvikling og miljø. Nå lanserer de en ny rapportserie om samstemt politikk for bærekraftig utvikling.

Flere nyheter