HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
Global helse:

Antibiotikaresistens - hva vil Norge gjøre?

Antibiotikaresistens er en menneskeskapt global krise som rammer de fattigste hardest. Hva vil Norge gjøre i den globale kampen mot antibiotikaresistens? Velkommen til livsviktig debatt på Arendalsuka.

Foto:  Flickr CC/Aproximando Ciência e Pessoas
Politisk innspill:

Innspill til plan for matsikkerhet

I 2018 vil regjeringen lansere en handlingsplan for bærekraftige matsystemer. Forum for utvikling og miljøs matgruppe mener matsikkerhet og fattigdomsbekjempelse må prioriteres over norske interesser i støtten til næringsutvikling. 

FNs Høynivåforum:

Forsvarer forsvarerne

Vi trenger et sterkt sivilsamfunn som utfordrer myndigheter og forsvarer menneskerettigheter og miljø hvis vi skal nå bærekraftsmålene, sa statssekretær Jens Frølich Holte fra UD på en event i FN av ForUM og Together 2030, der han reagerte på angrep på sivilsamfunnet

Ren energi til alle:

Etterlyser større energiambisjoner

Skal alle få tilgang til ren energi innen 2030, må det satses stort også på fornybare energiløsninger utenfor strømnettet, mener Forum for utvikling og miljø som inviterte utviklingsministeren til debatt.

Oslo Tropical Forest Forum:

Miljøkamp på liv og død

-Altfor mange mennesker risikerer livet for å bevare miljøet. Noen av dere er her i kveld, sa Forum for utvikling og miljø, som ønsket velkommen til et arrangement på Litteraturhuset med forfulgte regnskogaktivister. 

FNs HLPF 2018 starter neste uke:

Skal gjennomgå bærekaftsmålene

Et sterkt og levende sivilsamfunn trengs for å nå bærekraftsmålene. Det sier ForUM som deltar i den norske delegasjonen for FNs politiske høynivåforum (HLPF) som starter i New York neste uke, med side-event om samme tema. 

Flere nyheter

Kalender

14.aug2018

Arendalsuka: Den stor utviklingsdebatten 2018: Hvordan skaffe de store pengene til utvikling?

Arrangør: Redd Barna, Forum for Utvikling og Miljø, ADRA Norge, Afghanistanskomiteen, Care, Caritas, Changemaker, Digni, FOKUS, Forut, Himalpartner, Kirkens Nødhjelp, Misjonsalliansen, Norges Vel, Plan Norge, Press - Redd Barna Ungdom, Regnskogsfondet, WWF Norge, Røde Kors, SAIH, SOS-Barnebyer, Strømmestiftelsen, Utviklingsfondet, SLUG - Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk, Norsk Folkehjelp, Sex og Politikk, FN-Sambandet, Atlas-Alliansen