• Hjemmeside

  FNs bærekraftsmål

 • Hjemmeside

  Våpenhandel

 • Hjemmeside

  Klima

 • Hjemmeside

  Finansiering for utvikling - Norge som investor

SDG 14:

Ny Stortingsmelding om hav

- Innsatsen for rene og bærekraftige hav må styrkes, sa statsminister Erna Solberg som i dag lanserte en ny Stortingsmelding om hav. Bærekraftig bruk og verdiskaping, rene og sunne hav og blå økonomi i utviklingspolitikken er prioritert.

Politisk seier:

Høyre vil lage nasjonal plan for bærekraftsmålene

"Høyre vil arbeide for å nå FNs bærekraftsmål og utarbeide en plan for hvordan Norge kan nå disse målene" står det partiets nye program. - Veldig bra! Det har vi jobbet for lenge. Vi trenger en plan: Vi har ingen planet B, sier Forum for utvikling og miljø.

Politisk innspill: :

Før G20-møtet med finansministre

G20-landene spiller en avgjørende rolle for oppfyllelse av FNs bærekraftsmål og klimaavtalen innen 2030. Vi har ikke råd til å la være. Vår generasjon er den første som kan avskaffe ekstrem fattigdom og stanse klimaendringene før det er for sent. Det gir oss et enormt ansvar, og samtidig store muligheter.  

Forvaltning av SPU:

Kjøper Oljefondet infrastruktur og fornybar?

Det kan gå mot seier i vår: Flere av partiene vil la Oljefondet investere i infrastruktur som fornybar. -Ansvarlig og framtidsrettet å investere pensjonspengene våre i mindre klimarisiko og mer bærekraftig utvikling, sier leder Borghild Tønnessen-Krokan i Forum for utvikling og miljø.

Nyhet:

Bedre business – bedre verden

I går lanserte Yara og NHO en optimistisk rapport som argumenterer  for at det lønner seg å investere i tråd med bærekraftsmålene – både for selskapene selv og for kloden.

Skatt- og kapitalflukt:

Dette sier partiene om skattetriksing

Flere partier omtaler skatt- og kapitalflukt i siste utkast til partiprogram før valget. -Gledelig. Det må bli vanskeligere å gjemme unna penger, mener ForUM.

Flere nyheter

Kalender

25.apr2017

Årsmøte

Arrangør: Forum for utvikling og miljø