HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
Arms Trade Treaty statspartsmøte :

-Må redusere lidelser

Over 130 land deltar på statspartsmøtet til Arms Trade Treaty, som starter i Geneve i dag. –Mange av disse landene synes dessverre å ha glemt at formålet med avtalen er å redusere lidelser, sier Forum for utvikling og miljø.

Foto: Control Arms/Flickr
Forums sør-samarbeid:

Trenger vaktbikkjer for bedre kontroll med våpenhandelen

Uansvarlig våpenhandel bidrar til fattigdom, krig og korrupsjon. Forum støtter vaktbikkjers arbeid for bedre kontroll med våpenhandelen i utviklingsland gjennom den Nobelprisnominerte sivilsamfunnskoalisjonen Control Arms, som er på plass når statspartene til Arms Trade Treaty møtes 11 september. 

SDG 3:

Kun en av tre har helsetilgang

Bare en av tre i verden har tilgang til helsetjenester, viser en ny publikasjon fra Forum for utvikling og miljø presentert under Arendalsuka, med anbefalinger til hvordan bærekraftsmål 3 om god helse kan nås.

Forums sør-samarbeid:

Slavearbeid på indiske teplantasjer

Skyhøy mødredødelighet, menneskehandel, fortvilende sanitærforhold, fravær av helsepersonell og svært lav lønn preger indiske teplantasjer. Det er konklusjonen av en rapport om arbeidsforhold på indiske teplantasjer.

Forums sør-samarbeid:

Klimaendringer rammer de fattigste hardest

- Det er svært viktig å støtte sivilsamfunn i sør slik at så mye kunnskap som mulig, når så mange som mulig, også makthavere, sier Forums klimarådgiver Kristina Fröberg organisasjonens støtte til Climate Action Network (CAN).

Flere nyheter

Kalender