Bilde: https://www.flickr.com/photos/newhouse-school-mpd/6307242896/in/photolist-aBmgzb-aBecmR-aBizoe-aBmovW-aBea8P-aBec4K-aBj95o-aBecPV-aAHhZA-aBma7u-aBmg3L-aADzte-aBecCi-aBiGNV-aAJMbh-aBmf41-aBgqM4-aBmn5S-aBj6D5-aBecUx-aBmcCq-aBioMM-aBj9xy-aBm8MJ-aBm6pQ-aBebKT
Foto: Flickr/Ken Harper

Utlysning: Reisestipend for journalister

Forum for utvikling og miljø utlyser et reisestipend på inntil 20.000 kroner til journalister i Norge for reportasjearbeid i et utviklingsland. Søknadsfrist: 31. august 2014.

Les mer1. juli

Bilde: Vast tracts of land in Pakistan's Sindh province are still submerged under water, six months on from the extreme monsoon rainfall that forced more than 20 million people from their homes in 2009. 
Foto: Flickr/DFID - UK Department for International Development

100 lands forslag til nye utviklingsmål

Forslagene fra sommerens møte om FNs nye utviklingsmål byr på mye positivt for organisasjonene – men også alvorlige mangler som risikerer å undergrave de endelige målene.

Les mer20. aug

Bilde: http://www.flickr.com/photos/sosialistiskungdom/4560583670/in/photostream/
Foto: Flickr/SU

Kom igjen, Mæland!

Hvis ikke statens egne selskaper etterlever norske forpliktelser for å fremme et ansvarlig næringsliv, hvem skal da gjøre det?

Les mer25. juni

Bilde: Rettferdighets-prinsippet ikke nevnt
Foto: ForUM/Arvid Solheim

Rettferdighets-prinsippet ikke nevnt

- Mye bra kom ut av FNs høynivåmøte for miljøspørsmål i forrige uke, men de store landene dominerte som vanlig, og rettferdig fordeling ble ikke nevnt, rapporterer Arvid Solheim fra Nairobi.

Les mer3. juli

Bilde: http://www.iisd.ca/sdgs/owg12/
Foto: IISD

Mål om ulikhet, klima og fred henger i en tynn tråd

For første gang ble forhandlingsmøtet om FNs nye utviklingsmål lukket for deltakelse fra sivilsamfunn. - Situasjonen har blitt mer spent. Det ble en het debatt om klima, ulikhet, fred og godt styresett, sier Kristina Fröberg, som fulgte møtet i New York.

Les mer25. juni

Bilde: FN-resolusjon om regulering av transnasjonale selskaper
Foto: ForUM/Mona Wærnes

FN-resolusjon om regulering av transnasjonale selskaper

En resolusjon om utarbeidelse av et internasjonalt, juridisk bindende regelverk for transnasjonale selskaper og respekt for menneskerettigheter har blitt vedtatt i FNs menneskerettighetsråd.

Les mer26. juni

Flere saker

Dette er ForUM

ForUM er et nettverk av over 50 frivillige norske miljø-, utviklings- og fredsorganisasjoner. Sammen utvikler og fremmer vi politiske løsningsforslag på disse hovedområdene: