• Hjemmeside

    Norge som investor

  • Hjemmeside

    FNs nye utviklingsmål

Kontaktpunktet avviser to klagesaker mot NBIM

I går offentligjorde det norske kontaktpunktet for ansvarlig næringsliv at de har avvist to ulike klagesaker mot Norges Bank Investment Management (NBIM) som forvalter Statens pensjonsfond utland, ofte kalt Oljefondet

Foto: Control Arms/Flickr

Våpenhandelskontroll viktigere enn noensinne

Våpenhandelsavtalen trer i kraft i en tid preget av farlige konflikter og uro. Sterk implementering er essensielt, understreker ForUM og Kristelig Fredsplattform i et brev til utenriksministeren før møter i Geneve neste uke. 

Pengestrid på overtid om framtid

I dag startet FN-forhandlingene om de nye bærekraftsmålene for å utrydde fattigdom innen 2030 og ta vare på miljøet. Samtidig går norskledede forhandlinger om hvordan målene skal finansieres på overtid. Striden står bl.a om et globalt skatteorgan som ForUM støtter. 

Foto: Epsos.de / Flickr CC

Jubler for finansiell åpenhet

-Meget gledelig, sier ForUM etter at et enstemmig Storting i går kveld vedtok å styrke finansiell åpenhet gjennom å pålegge norske selskaper som driver med petroleumsvirksomhet, gruvedrift og skogdrift å rapportere fra skatteparadiser.

Stor klima-aktivitet i sommer og utover høsten

Selv om klimaforhandlingene i regi av UNFCCC formelt sett ikke trer sammen igjen før 31.8, vil det være en hektisk aktivitet både på politisk nivå og i det sivile samfunn, i sommer og utover høsten, for å få til en klimaavtale i Paris i desember. 

Flere nyheter