• Hjemmeside

  Agenda 2030

 • Hjemmeside

  Våpenhandel

 • Hjemmeside

  Klima

 • Hjemmeside

  Norge som investor

Venter på vendepunktet

Norge signerte Parisavtalen, men hvor blir det av vendepunktet i klimapolitikken? Vi er bekymret for Norges manglende oppfølging av vedtakene fra Paris, skriver representanter for 13 organisasjoner.

Markering mot våpeneksport

34 organisasjoner la i dag ned roser foran stortinget i en markering mot at norske våpen eksporteres til autoritære regimer som Saudi Arabia og deretter, for eksempel, brukes i ulovlig krig mot sivile i Jemen.

Sivilsamfunnet under press

Hvordan står det egentlig til med det som i følge FNs generalsekretær er selve demokratiets oksygen? Det spørsmålet ble stilt da ForUM avholdt årsmøte og debatt i går.

Hvordan nå bærekraftsmålene

Forum-nettverket leverte i dag anbefalinger til myndighetene på alle 17 bærekraftsmål. Norge skal, som et av verdens første land, høres i FN i juli på hvordan vi tenker å oppfylle intensjonene i Agenda 2030.

Innspill: Bærekraftsmålene

Norge er i den første gruppen land som skal høres i FN i juli om hvordan de vil implementere bærekraftsmålene og Agenda 2030. Derfor jobber ForUM i disse dager med felles innspill fra medlemmene.

Fremdeles en vei å gå

Oljefondet har blitt bedre på menneskerettigheter, men legitimerer bruk av skatteparadis og vil fremdeles ikke investere i en sikker grønn fremtid for neste generasjon. - Uholdbart mener ForUM.

Flere nyheter