• Hjemmeside

    Norge som investor

  • Hjemmeside

    FNs nye utviklingsmål

Fra ForUMs konferanse på Litteraturhuset. F.v.: Rapportforfatter Mark Curtis, Joe Drexler i USW, Christy Hoffman i UNI Global Union og Joseph Wilde- Ramsing i OECD Watch/SOMO.
Foto: ForUM

Er Norges Bank egnet til å forvalte Oljefondet?

Lurer seg unna OECDs retningslinjer, investerer i uetiske selskaper, svarer ikke på klager: Under ForUMs konferanse i høst ble det lagt frem flere eksempler som tyder på at NBIM ikke egner seg som forvalter. Se nye filmklipp fra debatten.

​Tjener på ambisiøse klimamål

Norge har en tverrpolitisk enighet om at Norge skal ligge i tet internasjonalt når det gjelder ambisjoner, så vel som å være en pådriver i klimaforhandlingene. Da nytter det ikke å gjemme seg bak sinkeland, skriver ForUMs klimarådgiver Arvid Solheim.

Action2015-kampanjen er lansert

Torsdag 16. januar lansertes kampanjen «Action2015» for ambisiøse nye FN-mål for bærekraftig utvikling fra 2015 til 2030. - Norge bør gå foran, sier ForUM som følger arbeidet tett.

For hver opparbeidet dollar taper de to

 - Det globale økonomiske systemet svikter utviklingsland, mener ForUM.  I 2015 skal FNs medlemsland forhandle om finansiering for utvikling. Da har de mulighet å snu disse tallene.

Flere nyheter