HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene

Planløst statsbudsjett

Bærekraft er overskriften på regjeringens arbeid, men uten en plan er det lett å rote seg bort på veien mot bærekraftsmålene, advarer Forum for utvikling og miljø.

Nobels Fredspris 2017:

Viktig fredspris til ICAN

En viktig og velfortjent pris. Atomvåpen truer livet på jorda. ICAN og sivilsamfunnet har vært en sterk pådriver for atomvåpenforbudet, mener Forum for utvikling og miljø som gratulerer ICAN med Nobels Fredspris.

Arms Trade Treaty statspartsmøte :

-Må redusere lidelser

Over 130 land deltar på statspartsmøtet til Arms Trade Treaty, som starter i Geneve i dag. –Mange av disse landene synes dessverre å ha glemt at formålet med avtalen er å redusere lidelser, sier Forum for utvikling og miljø.

Foto: Control Arms/Flickr
Forums sør-samarbeid:

Trenger vaktbikkjer for bedre kontroll med våpenhandelen

Uansvarlig våpenhandel bidrar til fattigdom, krig og korrupsjon. Forum støtter vaktbikkjers arbeid for bedre kontroll med våpenhandelen i utviklingsland gjennom den Nobelprisnominerte sivilsamfunnskoalisjonen Control Arms, som er på plass når statspartene til Arms Trade Treaty møtes 11 september. 

SDG 3:

Kun en av tre har helsetilgang

Bare en av tre i verden har tilgang til helsetjenester, viser en ny publikasjon fra Forum for utvikling og miljø presentert under Arendalsuka, med anbefalinger til hvordan bærekraftsmål 3 om god helse kan nås.

Flere nyheter

Kalender