Bilde: ForUM mener klimatoppmøtet gir Norge en plikt og rolle til å annonsere ambisiøse ambisjoner og gi et viktig signal til resten av verden. Her i klimamarsj i New York og samtale med klima- og miljøminister Tine Sundtoft.
Foto: Kristin Marie Skaar/ForUM

Ber Norge vise handling

– Både hva Norge gjør hjemme og sier i New York blir svært viktig i den store sammenhengen, sier Andrew Preston i Forum for utvikling og miljø (ForUM).

Les mer22. sep

Bilde: Klima og utvikling på agendaen
Foto: People's Climate March

Klima og utvikling på agendaen

Under FNs høynivåuke 22-26. september i New York starter neste skritt for FNs nye utviklingsmål. Det er også klart for verdens største klimamarsj og klimatoppmøte med statsledere fra mer enn 120 land.

Les mer16. sep

Bilde: Borghild Tønnessen-Krokan i Mexico, september 2014
Foto: Control Arms

Jobber for en effektiv start på våpenhandelsavtalen

«Avtalen må håndheves effektivt for å redusere lidelser.» I Mexico forrige uke diskuterte 70 land hvordan verdens første våpenhandelsavtale skal kunne fungere.

Les mer16. sep

Bilde: Bolivia og president Evo Morales, med 132 land i ryggen, har gått i spissen for forslaget om ny gjeldsslettemekanisme. Nå har forslaget vunnet frem.
Foto: Kris Krüg/CC Flickr

Historisk forslag om gjeldsslettemekanisme vedtatt

Tirsdag 9. september stemte FNs Generalforsamling for et banebrytende forslag for et rettslig rammeverk for å løse gjeldskriser. Norge stemte avholdende.

Les mer10. sep

Bilde: http://www.flickr.com/photos/eorphotography/7495283610/
Foto: Flickr/Sarah Myers

Våpenhandelsavtalen kan snart tre i kraft

45 ratifiseringer og 118 signaturer. Nå mangler det bare fem land før verdens første våpenhandelsavtale endelig blir gjeldende.

Les mer29. aug

Bilde: Mot taktskifte innen global handel
Foto: Epsos.de/CC_Flickr

Mot taktskifte innen global handel

Regjeringen har varslet et taktskifte i arbeidet med å fremme global handel. På vegne av et bredt utvalg av norske miljø-, utviklings- og fredsorganisasjoner har ForUM gitt sitt innspill til den kommende stortingsmeldingen.

Les mer2. sep

Flere saker