• Hjemmeside

    Norge som investor

  • Hjemmeside

    FNs nye utviklingsmål

Kortsiktig å kutte langsiktig utviklingsarbeid

Det er nødvendig å øke den humanitære innsatsen, men det må ikke gå på bekostning av det langsiktige arbeidet med å forstå, forebygge og redusere fattigdom og konflikt som driver mennesker på flukt, sier ForUM om statsbudsjettet.

Klimakamp i alle kanaler!

Det er et ekstremt rikt mangfold av klimarelaterte møter, seminarer, aksjoner med mere i oppkjøringen til Klimakonvensjonens toppmøte i Paris i desember.  ForUM gjør et tappert forsøk på å opprettholde en oppdatert liste over aktiviteter som finner sted i Osloområdet, og i Paris før og under COP-en.   Lista vil bli oppdatert kontinuerlig, så lenge vi blir tipset om planlagte aktiviteter.  Så bare send informasjon til arvid@forumfor.no

FNs bærekraftsmål vedtas

Vi er den første generasjonen som kan utrydde fattigdom, og den siste som har mulighet til å stoppe klimaendringene. I morgen vedtas verdens ledere FNs nye bærekraftsmål som erstatter tusenårsmålene. 

Foto: Illustrasjonsfoto

Ber Norge støtte nytt gjeldsforslag

Norge bør stemme ja til en FN-resolusjon i dag om en ny gjeldshåndteringsmekanisme, mener ForUM. Changemaker, Kirkens Nødhjelp og SLUG overleverte over 1000 underskrifter til UD for forslaget denne uka. 

Flere nyheter

Kalender

22okt2015

Hvordan skape gode jobber?

Arrangør: Fellesrådet for Afrika, Forum for Utvikling og Miljø, Fafo, Fokus, Agenda, LO, Fagforbundet, Industri Energi og Norad.