• Hjemmeside

  Agenda 2030

 • Hjemmeside

  Våpenhandel

 • Hjemmeside

  Klima

 • Hjemmeside

  Norge som investor

En femtedel av oljefondet i skatteparadis

I prosessen med å utforme politisk innspill til Stortinget i forbindelse med Meld. St. 23 om forvaltningen av statens Pensjonsfond, har ForUM bedt tenketanken Re-Define om å utarbeide en rapport om Oljefondets bruk av skatteparadiser. Re-Define viser i sin rapport at en femtedel av Oljefondets investeringer gjør seg direkte eller indirekte bruk av skatteparadiser.

En nølende start

I Bonn har forhandlingene i FNs klimakonvensjon UNFCCC kommet i gang igjen. Parisavtalen var et stort gjennombrudd for det internasjonale samarbeidet for å stanse klimaendringene, men arbeidet for forhandlere og politikere er på langt nær ferdig.

Høring oljefondet

ForUM har levert høringsinnspill til myndighetene om forvaltningen av Statens pensjonsfond i 2015: vi har kommet en lang vei, og mye har blitt bedre. Likevel er det flere viktige punkt vi mener må gjennomføres før vi kan bli stolte av fondet vårt. 

Venter på vendepunktet

Norge signerte Parisavtalen, men hvor blir det av vendepunktet i klimapolitikken? Vi er bekymret for Norges manglende oppfølging av vedtakene fra Paris, skriver representanter for 13 organisasjoner.

Markering mot våpeneksport

34 organisasjoner la i dag ned roser foran stortinget i en markering mot at norske våpen eksporteres til autoritære regimer som Saudi Arabia og deretter, for eksempel, brukes i ulovlig krig mot sivile i Jemen.

Sivilsamfunnet under press

Hvordan står det egentlig til med det som i følge FNs generalsekretær er selve demokratiets oksygen? Det spørsmålet ble stilt da ForUM avholdt årsmøte og debatt i går.

Flere nyheter

Kalender