- En nyttig og fin mulighet

Innledning av Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna. Foto: Cari Anna Korshavn King/Forum for utvikling og miljø

- En nyttig og fin mulighet

For første gang på noen år samlet Forum for utvikling og miljø (ForUM) ledere fra medlemsorganisasjoner til LederForUM i Hausmannsgate 19.

Onsdag 30.august var 14 ledere fra ForUMs medlemsorganisasjoner samlet til LederForUM. Forumet ble innledet av Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna, som snakket om blant annet skiftet fra fagekspert til leder, å ivareta seg selv og ikke bare alle andre, hvordan klare å se medarbeidere når organisasjonen vokser raskt, og hvordan være en leder for mange frivillige.

- Å høre en dreven leder som Birgitte Lange dele sine erfaringer, var en nyttig og fin mulighet. Det er også særegne dilemmaer for ledere i ideell sektor som det er bra å kunne reflektere rundt i fellesskap, sa Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender, i etterkant av arrangementet.

230830 LederForUM Forum for utvikling og miljø

LederForUM er en møteplass for lederne i ForUMs medlemsorganisasjoner. Her får deltakere både faglig påfyll og kan diskutere utfordringer og muligheter med andre ledere.

- Vi i sivilsamfunnet er flinke til å lære av hverandre faglig, og jeg veit at vi har minst like mye å lære av hverandre når det kommer til å bygge og lede organisasjoner på gode måter. Jeg tror at det å gjenopplive LederForUM vil være et svært nyttig verktøy og møteplass for oss som sitter med lederansvar i medlemsorganisasjonene, sa Pål Trautmann Olerud, daglig leder i Fellesrådet for Afrika.

Kathrine Sund-Henriksen, daglig leder i ForUM, er også glad for å ha restartet LederForUM.

- Både innledningen fra Birgitte og diskusjonen i etterkant var lærerik og interessant. Det dukket opp mange temaer som vi vil ta opp på senere møter i forumet. En god leder har fokus på kontinuerlig utvikling, og vi ønsker å bidra til at de mange gode lederne i vårt nettverk skal bli enda bedre. Det er en skikkelig fin gjeng, med plass til flere. Jeg gleder meg allerede til neste møte, sa hun.

Neste LederForUM vil finne sted i oktober/november.


Kontakt:

Bilde av Kathrine Sund-Henriksen

Kathrine Sund-Henriksen

Generalsekretær
Kontaktperson for: alle ForUMs saker, organisasjon, medieutspill
+47 411 05 167