HjemmesideUtrydde fattigdomUtrydde sultGod helseGod utdanningLikestilling mellom kjønneneRent vann og gode sanitærforholdRen energi for alleAnstendig arbeid og økonomisk vekstInnovasjon og infrastrukturMindre ulikhetBærekraftige byer og samfunnAnsvarlig forbruk og produksjonStoppe klimaendringeneLiv under vannLiv på landFred og rettferdighetSamarbeid for å nå målene
ForUM mener:

Norge fikk ikke taletid under FNs høynivåuke: manglende oppfølging av Bærekraftsmålene

Norge er godt vant med taletid på FN-toppmøter. Under årets høynivåuke ble det imidlertid annerledes da FNs generalsekretær krevde at kun seriøse land som kunne vise til nye og forpliktende klimatiltak og resultater fikk taletid. Dette viser at Norge ikke lenger kan skjule manglene oppfølging på hjemmebane med tiltak internasjonalt når vi blir sett nærmere i kortene.

FNs hovedkvarter i New York Foto: Tomas Eidsvold/Unsplash
Foto: Tomas Eidsvold/Unsplash
UNGA78:

Høynivåmøte om bærekraftsmålene: - Ingen tid å miste!

I dag går startskuddet for høynivåuka av FNs generalforsamling i New York. Forum for utvikling og miljø (ForUM) har signert en felles uttalelse som oppfordrer verdensledere til å bli enige om en ny og ambisiøs avtale for mennesker og planeten under høynivåmøtet om bærekraftsmålene.

Lokalvalg 2023:

ForUMs medlemmer og lokalvalg 2023

Flere av ForUMs medlemsorganisasjoner har laget verktøy og veiledere for å hjelpe deg i årets kommunestyre- og fylkestingsvalg. I denne saken har vi samlet disse. Godt valg!

COP28:

ForUMs innspill til GST

Forum for utvikling og miljø (ForUM) har sendt inn innspill til den første globale gjennomgangen, Global Stocktake (GST), av alle lands klimainnsats siden Parisavtalen ble inngått i 2015.