Ny rådgiver i ForUM

På fritida samler Marte Skaara folks løsninger på og tanker om klimakrisa. Se hennes instagramkonto Climate Cards her. Foto: Climate Cards / privat

Ny rådgiver i ForUM

Haventusiasten Marte Skaara skulle vie livet til å trene hester. Nå bruker hun fritida på å samle klimaløsninger, og skal jobbe i ForUM med å redde naturen. Bli bedre kjent med ForUMs nye rådgiver her!

Velkommen til Forum for utvikling og miljø, Marte! Du er et nytt ansikt i ForUM-fellesskapet, kan du ikke fortelle oss litt om hvem er du og hva har du gjort før du begynte i ForUM?

Jeg vokste opp i havgapet på Vestlandet, og har alltid vært og er veldig glad i naturen og alle dyra som lever der. Det kan være litt deprimerende å jobbe med klima- og miljøsaken, så for å holde på motivasjonen startet jeg et prosjekt som heter klimakortene, hvor jeg samler folks løsninger på og tanker om klimakrisa. Så langt har samlet mer enn tusen løsninger på klimaproblemet fra politikere, forskere, skoleelever og folk på gata. Når jeg er ute og snakker med folk om klima, så opplever jeg at det er noe folk virkelig bryr seg om, og det gir meg masse motivasjon til å fortsette arbeidet for et bærekraftig samfunn. Jeg har jobbet som journalist, vært praktikant i FNs klimasekretariat, har en bachelorgrad i journalistikk og en annen i meteorologi og oseanografi, og så har jeg en mastergrad i klimatilpasning og sosial transformasjon.

Hva gleder du deg mest til å jobbe med i ForUM?

Jeg gleder meg masse til å jobbe sammen med den engasjerte gjengen i ForUM for å bevare naturen. I juni skal ForUM være med og organisere et konsultasjonsmøte for sivilsamfunnet hvor vi skal finne tiltak som både tar vare på naturen og fremmer bærekraftsmålene. Jeg synes det er utrolig viktig å se natur, klima og utvikling i sammenheng, så jeg ser fram til å jobbe med dette møtet. Vi skal samle 150 aktører fra viktige samfunnsgrupper med spesielt fokus på sivilsamfunnet, så det blir veldig spennende!

Hva gjør du når du ikke prøver å begrense global oppvarming og redde naturen?

Jeg er ikke så veldig god til å ta pauser fra det oppdraget. Jeg prøver å koble ut litt av og til: går tur i skogen, ser lite opplysende serier på Netflix og strikker. Men sånn egentlig så tenker jeg at mitt engasjement for en bærekraftig verden går langt utover en jobb eller et prosjekt, det er en del av alt jeg gjør.

Hva spiser du helst?

Ostepop!

Hva er det folk ikke vet om deg?

Jeg var fast bestemt på å bli hestetrener fram til jeg leste Mengele Zoo som 22-åring og bestemte meg for å heller kjempe for naturen.


Marte Skaara er rådgiver i ForUM frem til 1. juli. Marte skal arbeide med en naturkonferanse i Oslo som ForUM arrangerer i samarbeid med FNs miljøprogram og den norske Regjeringen. Her skal sivilsamfunn, næringsliv, fagforeninger og forskere fra hele verden samles for å finne løsninger for naturen og arbeide for en ambisiøs naturavtale fra 2020.

Les mer om konferansen her.


Kontakt Marte her:

Bilde av Marte Skaara

Marte Skaara

Rådgiver