Velg år:
-Må redusere lidelser
Arms Trade Treaty statspartsmøte :

-Må redusere lidelser

Over 130 land deltar på statspartsmøtet til Arms Trade Treaty, som starter i Geneve i dag. –Mange av disse landene synes dessverre å ha glemt at formålet med avtalen er å redusere lidelser, sier Forum for utvikling og miljø.

Trenger vaktbikkjer for bedre kontroll med våpenhandelen
Forums sør-samarbeid:

Trenger vaktbikkjer for bedre kontroll med våpenhandelen

Uansvarlig våpenhandel bidrar til fattigdom, krig og korrupsjon. Forum støtter vaktbikkjers arbeid for bedre kontroll med våpenhandelen i utviklingsland gjennom den Nobelprisnominerte sivilsamfunnskoalisjonen Control Arms, som er på plass når statspartene til Arms Trade Treaty møtes 11 september. 

Kun en av tre har helsetilgang
SDG 3:

Kun en av tre har helsetilgang

Bare en av tre i verden har tilgang til helsetjenester, viser en ny publikasjon fra Forum for utvikling og miljø presentert under Arendalsuka, med anbefalinger til hvordan bærekraftsmål 3 om god helse kan nås.

Slavearbeid på indiske teplantasjer
Forums sør-samarbeid:

Slavearbeid på indiske teplantasjer

Skyhøy mødredødelighet, menneskehandel, fortvilende sanitærforhold, fravær av helsepersonell og svært lav lønn preger indiske teplantasjer. Det er konklusjonen av en rapport om arbeidsforhold på indiske teplantasjer.

Går verden til helvete?
Arendalsuka 2017: :

Går verden til helvete?

Undersøkelser viser at mange ungdom i dag ser mørkt på fremtiden. Bare en av fem i alderen 18-29 år tror verden er et bedre sted å leve om ti år. Men er det så ille fatt? Og er det noe vi kan gjøre selv for å redde verden litt? Vi spurte "SKAM"-Eskild og andre ungdommer. 

Høringssvar:

Mineralvirksomhet på kontinentalsokkelen

Interessen for utvinning av mineral fra havbunn er raskt voksende både i Norge og internasjonalt, og Forum er enig i at det er viktig med et oppdatert regelverk. Vi mener dog at lovforslaget som nå er på høring ikke er tilstrekkelig til å hindre alvorlige miljøødeleggelser som følgje av å åpne opp for gruvedrift på havbunn.