Velg år:
Norge skulker klimadugnad
Ny rapport:

Norge skulker klimadugnad

Stikk i strid med målene i Parisavtalen viser en ny rapport at Norges klimabistand til utviklingsland de siste årene gått ned med en tredjedel. Dette er både overraskende og skuffende, og om regjeringen tar klimaendringer på alvor, må dette ryddes opp i. 

Ønsker egen utviklingsminister
Minister for utvikling:

Ønsker egen utviklingsminister

Regjeringen kunngjorde i dag at Ine Marie Eriksen Søreide blir ny utenriksminister. De siste fire årene har utviklingspolitikken havnet i skyggen av utenrikspolitikken, og kravet om en egen utviklingsminister kommer nå fra stadig flere hold. 

Viktig fredspris til ICAN
Nobels Fredspris 2017:

Viktig fredspris til ICAN

En viktig og velfortjent pris. Atomvåpen truer livet på jorda. ICAN og sivilsamfunnet har vært en sterk pådriver for atomvåpenforbudet, mener Forum for utvikling og miljø som gratulerer ICAN med Nobels Fredspris.

-Må redusere lidelser
Arms Trade Treaty statspartsmøte :

-Må redusere lidelser

Over 130 land deltar på statspartsmøtet til Arms Trade Treaty, som starter i Geneve i dag. –Mange av disse landene synes dessverre å ha glemt at formålet med avtalen er å redusere lidelser, sier Forum for utvikling og miljø.

Trenger vaktbikkjer for bedre kontroll med våpenhandelen
Forums sør-samarbeid:

Trenger vaktbikkjer for bedre kontroll med våpenhandelen

Uansvarlig våpenhandel bidrar til fattigdom, krig og korrupsjon. Forum støtter vaktbikkjers arbeid for bedre kontroll med våpenhandelen i utviklingsland gjennom den Nobelprisnominerte sivilsamfunnskoalisjonen Control Arms, som er på plass når statspartene til Arms Trade Treaty møtes 11 september.