Velg år:

Artikler

Ny Stortingsmelding om hav
SDG 14:

Ny Stortingsmelding om hav

- Innsatsen for rene og bærekraftige hav må styrkes, sa statsminister Erna Solberg som i dag lanserte en ny Stortingsmelding om hav. Bærekraftig bruk og verdiskaping, rene og sunne hav og blå økonomi i utviklingspolitikken er prioritert.

Før G20-møtet med finansministre
Politisk innspill: :

Før G20-møtet med finansministre

G20-landene spiller en avgjørende rolle for oppfyllelse av FNs bærekraftsmål og klimaavtalen innen 2030. Vi har ikke råd til å la være. Vår generasjon er den første som kan avskaffe ekstrem fattigdom og stanse klimaendringene før det er for sent. Det gir oss et enormt ansvar, og samtidig store muligheter.  

Kjøper Oljefondet infrastruktur og fornybar?
Forvaltning av SPU:

Kjøper Oljefondet infrastruktur og fornybar?

Det kan gå mot seier i vår: Flere av partiene vil la Oljefondet investere i infrastruktur som fornybar. -Ansvarlig og framtidsrettet å investere pensjonspengene våre i mindre klimarisiko og mer bærekraftig utvikling, sier leder Borghild Tønnessen-Krokan i Forum for utvikling og miljø.

Slik vil partiene nå bærekraftsmålene
Partiprogrammene:

Slik vil partiene nå bærekraftsmålene

Nå har alle partiene på Stortinget sine utkast til Stortingsvalgprogram klare. ForUM ba i 2016 alle partiene prioritere FNs bærekraftsmål. Se hva partiene sier om bærekraftsmålene.

 

Plastmonsteret i havet
Nyhet:

Plastmonsteret i havet

For noen dager siden fant forskere i Bergen 30 plastposer samt mikroplast i magen på en hval. Dersom vi fortsetter som nå blir det mer av dette - mer plast enn fisk i havet innen 2050. Les hvordan dette kan forhindres og bærekraftsmål 14 "Liv under vann" kan nås.