Velg år:
Må ha sterkere naturavtale
Dypdykk:

Må ha sterkere naturavtale

Arter forsvinner 100-1000 ganger raskere enn det som er naturlig. FNs naturtoppmøte som nylig ble avsluttet i Egypt er det siste før en ny avtale skal vedtas i 2020. Avtalen må styrkes betraktelig for å stanse tap av natur, forteller WWFs Sverre Lundemo som representerte ForUM i Egypt.

Én uke til å forandre kursen mot 2030
COP24:

Én uke til å forandre kursen mot 2030

-Noen fremskritt er gjort på viktige områder. Men det ble ikke enighet om å ønske IPCCs spesialrapport velkommen. Denne uken kommer statsråder til Polen for å løse politiske motsetninger og sette ny kurs, skriver ForUMs representant etter halvgått løp i klimaforhandlingene.

Veien videre fra Paris
Klimaforhandlingene:

Veien videre fra Paris

Det er tre år siden Paris-avtalen ble fremforhandlet i en stemning av eufori. Denne uken åpnet det polske presidentskapet klimatoppmøtet i Katowice (COP24) med et mer nedtonet budskap. Men det er nå Paris-avtalen skal realiseres og vi har ingen tid å miste, skriver Aron Halfen som representerer Forum for utvikling og miljø i Polen.

FNs naturtoppmøte oppsummert
FNs biomangfoldkonvensjon:

FNs naturtoppmøte oppsummert

Forrige uke ble FNs naturtoppmøte avsluttet. Kan verdens land bremse tapet av naturmangfold? Og er det noe man som enkeltmennesker kan gjøre? Vi tok en prat med Kamilla Berggrav fra Regnskogfondet, som var til stede i Egypt.

Ber Norge kutte utslipp
COP24:

Ber Norge kutte utslipp

Om to uker begynner FNs klimatoppmøte i Polen. Forum for utvikling og miljø ba i dag klima- og miljøminister Ola Elvestuen være en internasjonal forkjemper i forhandlingene, og at Norge tar de nødvendige utslippskuttene på hjemmebane.

5 kjappe om FNs naturtoppmøte
Biomangfoldkonvensjonen:

5 kjappe om FNs naturtoppmøte

Denne uken startet FNs naturtoppmøte i Egypt - et av verdens viktigste møter, men som få vet noe om. Vi har tatt en prat med Christian Steel, som er til stede på vegne av Sabima og Forum for utvikling og miljø.