Bilde: 
Foto: ForUM/Mona Wærnes

Klimameldinga: - Viktig signal til andre rike land

- Det er bra at regjeringa nå legger fram en klimamelding der målet om å kutte to tredeler av klimautslippene på hjemmebane står fast. Nå viser Norge at de er villige til å ta ansvar, noe som sender et viktig signal til andre land i den rike verden, daglig leder i ForUM, Andrew Preston.

Onsdag 25. april 2012  | Utskrift
Bilde:

Andrew Preston, daglig leder i ForUM

Norge har gitt betydelige bidrag til å skape klimakrisen, og har et høyt utslipp per innbygger. Samtidig har vi klart oss godt gjennom finanskrisen, og har nærmest full sysselsetting.

-Vi mener derfor at Norge har et spesielt ansvar for, og mulighet til, å kutte betydelig i innenlandske utslipp. Forum for utvikling og miljø mener det er avgjørende med kutt i Norge for å nå FNs klimamål globalt, sier Preston.

FNs klimapanel sier at dersom verden skal begrense global temperaturstigning til maks 2° C, må de industrialiserte landene innen 2020 kutte sine utslipp med 25-40 prosent i forhold til 1990. I tillegg må utviklingsland redusere vekst i sine utslipp. Klimameldingen legger opp til 30 % kutt i forhold til 1990 innen 2020.

- Klimameldingen er et viktig skritt for å oppfylle FN klimamål, men vi har fortsatt en vei å gå. I realiteten må vi kutte veldig mye mer for å kunne nå det uttalte målet om klimanøytralitet innen 2030, avslutter Preston.

Les mer om ForUMs innspill om klimameldinga til regjeringa.